onsdag 16 februari 2011

Den hemliga miljonären, soppkök och utbildning

Nu vågar jag äntligen skriva igen!
I början av året, fick vi besök av media som spelade in en dokumentär om volontärarbete och eldsjälar.
Dock visade det sig under sista inspelningsdagen, att det var filmning för den hemliga miljonären!
Detta är en av anledningarna till att jag inte har bloggat sedan dess, jag har inte litat på att mina fingrar inte avslöjar den underbara hemlighet som jag och Berit var tvungna att tiga om i över en månad.
Men nu är programmet sänt, och jag kan åter igen ta upp bloggen!

Som resultat över filmningen så fick vi ett bidrag från den underbara Bengt, detta ekonomiska bidrag kommer att gå till att bygga in en dusch i lokalen, att fixa ett bättre kök till oss, och att kunna köpa in skor till de hemlösa!
Är fortfarande i chock efter programmet och har nog inte riktigt förstått vad som har hänt!
Bidraget kunde inte komma mera lägligt! Så nu väntas en tid av renovering nere i lokalen, och sedan kan vi öppna upp portarna där nere och kunna erbjuda betydligt mera än vad vi tidigare gjort!
Stort tack igen till Bengt, till kanal 5 och det underbara filmteamet från Mastiff! Vi är er förevigt tacksamma, och ni kommer alltid att bo i våra hjärtan!

utöver filmningen så har vår andra verksamhet rullat på i sin stilla lunk.
Soppköket, Kafe Frans står som vanligt med rykande varm soppa, mummsiga mackor och frusna volontärer ute var lördagskväll på brunsparken. Var vecka kommer nytt folk till oss, men självklart är även de gamla stammisarna på plats då vi rullar dit med bilen!

Utbildningen för aspiranter är i full gång, vi har just avslutat en kull med nu mera volontärer och började med en gång att utbilda nästa kull! Fantastiskt att se att så många har längtan efter att hjälpa andra!
En avslutningsfest, men diplom och annat kommer att ske då denna andra kull med aspiranter är färdigutbildade!

Allt är frid och fröjd i organisationen, vi växer så att det knakar. Och nu efter programmet har det redan inkommit flera mail om personer som vill bli volontärer eller med förfrågningar om hur just dem kan hjälpa oss!
Helt underbart!


Stort tack till er alla som bidrar till att Franciskushjälpen lever vidare!
Kramar till er alla änglar från Therese Åhlander, genom Franciskushjälpen

1 kommentar:

  1. Frille, volontärsaspirant16 februari 2011 kl. 14:42

    Skor? Fantastiskt!
    När jag beslöt mig för att göra allvar av min tanke att jag vill volontära med att hjälpa hemlösa i Göteborg satte jag mig att fundera över exakt vad jag ville göra. Jag kom fram till två saker;
    Klippa hår. Man mår lite bättre om man känner sig fin i håret och det kan underlätta t.ex. i kontakt med myndigheter. Sen fick jag veta att Faktum har en överenskommelse med en frisörska.
    Skor. Jag vet hur det är att ha trasiga skor, jag vet hur blöt och kall man blir. Jag vet också hur viktigt det är för resten av kroppen att man har bra skor om man går ute mycket. Nu får jag veta att Franciskushjälpen tänkt på skor specifikt. Fantastiskt!

    Då får jag hitta på något annat projekt, helt enkelt! :-)

    SvaraRadera